MENU
Головна » 2017 » Травень » 13 » День Європи в бібліотеці
12:41
День Європи в бібліотеці

     У травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Україна є частиною Європи, ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейські, у нас спільні ідеали. 
    12 травня 2017 року у районній дитячій бібліотеці відбувся День Європи  «В Європу з Україною в серці», на який завітали учні 8 класу Віньковецького НВК.
Під час заходу біблотекарі районної дитячої бібліотеки Наталія Любовецька та Марина Жук розповіли про важливість відзначення свята, наголосила, що цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.
   Основний  акцент було зроблено на становлення Євросоюзу, як міжнародної організації, для уникнення накопичення військової могутності країн одна проти одної, і забезпечення миру на нашій планеті.
    Далі учасники Дня Європи в бібліотеці мали змогу позмагатися на знання європейської історії, географії, культури, помандрувати країнами та містами наших сусідів. А найцікавішим завданням став конкурс «Таємниче місто», в ході якого присутні за три спроби мали відгадати по опису одне з міст Європи.
    А на завершення заходу працівники бібліотеки провели презентації книжково-ілюстративної виставки «Україна – європейське майбутнє» та дискусійну п’ятихвилинку «Що нам зробити, щоб стати повноправним членом ЄС?».  Приємно відзначити, що серед відповідей, які прозвучали з уст шкільної молоді, прозвучали такі: «Побороти корупцію», «Оберігати навколишнє середовище», «Розвивати власну промисловість та сільське господарство». Та найголовніше  - зміни потрібно починати з себе! Ми  — європейці настільки, наскільки ми — українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

 

Переглядів: 823 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar