MENU
Головна » 2018 » Травень » 24 » День Героїв України
15:15
День Героїв України

         23 травня в Україні відзначають День Героїв.  Цей день покликаний відродити героїчний дух минулих поколінь за допомогою яскравих прикладів лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН та воїнів АТО.
         У середу, 23 травня, на Віньковеччині відбулися урочисті заходи із нагоди відзначення Дня Героїв України.
   
     Свято Героїв розпочалося із мітингу біля могили Дмитра Миколайчука, учасника АТО. Першим звернувся до учасників заходу голова Віньковецької районної державної адміністрації В.Б.Лелюк.
         На заході також виступили військовий комісар підполковник О.Б. Мельник,  від імені Віньковецької районної спілки учасників АТО - А.В.Закордонець, учасник АТО, член Національної спілки письменників України.
          Літію за усіма загиблими героями відслужив отець Андрій. Після цього всі присутні вшанували пам'ять хвилиною мовчання та поклали квіти до могили Дмитра Миколайчука. На честь полеглих героїв прозвучали і залпи військового салюту.
   
     Після цього проведено годину-реквієм «Життя - мов спалах», що відбулася в Ломачинецькому сільському клубі, присвячену вшануванню пам’яті Дмитра Миколайчука, учасника АТО. На захід завітала родина загиблого, учасники АТО, вчителі, друзі та однокласники Дмитра, учні Осламівської ЗОШ, Говірського ліцею, односельці та інші.
           Наразі цей захід став символом величності духу та незборимості українців. І воно актуальне, як ніколи. Адже Небесна Сотня віддала своє життя заради того, аби ми побудували кращу Україну, а бійці в зоні АТО захищають нас від загарбників.

Переглядів: 277 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar