MENU
Головна » 2019 » Січень » 22 » Година громадянства «У серці рідна Україна» до Дня Соборності України
18:06
Година громадянства «У серці рідна Україна» до Дня Соборності України

Україна - соборна! 100 років тому це слово було вписане в історію українського народу, адже нині 
виповнюється 100 років з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.)
 .Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.До цієї дати працівники Віньковецької центральної районної бібліотеки організували і провели годину громадянства  «У серці рідна Україна».У заході взяли участь  вихованці Віньковецького будинку дитячої та юнацької творчості. Своєрідний екскурс в  історію зробили працівники відділу обслуговування ЦРБ С.Кушнір, Л. Баранюк, розповівши про передумови та наслідки  .проголошення Акту Злуки. Заступник директора по  роботі з дітьми М.Жук підготувала мультимедійну презентацію «Історія Соборності у світлинах». Також  присутнім була  презентована книжкова виставка «Соборність душ єднає Україну!». 
         Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківським яка
 .відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Музичні вітання учасникам заходу подарували працівники Віньковецького районного будинку культури Н.Косарєва та С.Розанов. На завершення  учасники заходу створили коло єднання «Ми діти твої, Україно». Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, порозуміння між людьми… І часточка надії і віри у майбутнє. Так, віри в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

Переглядів: 230 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar