MENU
Головна » 2016 » Листопад » 17 » Краса, народжена в любові
17:35
Краса, народжена в любові

    Шість днів, з 9 по 14 листопада, віньківчани та гості селища мали змогу милуватись красою, створеною руками і серцем Ніни Анатоліївни Карасевич – майстрині, яка працює з різними видами декоративно-прикладного мистецтва.  Персональна виставка «Краса, народжена в любові», яка організована Віньковецьким районним будинком культури, вразила усіх відвідувачів. Вона проводилась у фойє кінотеатру «Заслав’я». 
     Ніна Анатоліївна – майстриня з широким діапазоном творчості. Це і декоративні вироби, ляльки-мотанки, м’які іграшки, ляльки з капрону, квіти з тканини та дроту, вироби зі шкіри, паперу, соломки та природніх матеріалів, художнє плетіння – макраме, квілінг, декупаж, орігамі, сінотворення, пап’є-маше, випалювання по шовку та сучасний дизайн – все це далеко не весь перелік напрямків роботи цієї обдарованої рукодільниці, які щоразу радують відвідувачів усіх виставок, які організовуються в районі та області районним будинком культури.
   
Народилася майстриня 17 лютого 1957 року у Віньківцях. Навчалася у місцевій школі. Після закінчення школи навчалась у Хмельницькому училищі побутового обслуговування, де здобула спеціальність майстер з пошиття одягу.
     Частину життя подружжя Карасевичів прожило у Росії. Однак декілька років тому, у 2007 році, сім’я переїхала на батьківщину у Віньківці.
    Зараз Ніна Анатоліївна працює у районному Будинку дитячої та юнацької творчості керівником гуртка «Початкове технічне моделювання».
    За шість років роботи учні Ніни Анатоліївни здобули понад 30 призових місць на обласних та всеукраїнських конкурсах. Та й сама майстриня неодноразово нагороджена районними, обласними, Всеукраїнськими грамотами та дипломами.
    На урочистому відкритті виставки, 9 листопада, майстриню вітали селищний голова В.О.Ананчук та начальник відділу культури райдержадміністрації О.В.Слишинська.
 
 За 6 виставкових днів поціновувачі мистецтва, яких налічувалось понад 500 чол., мали змогу познайомитись з понад двадцятьма різними видами технік у виконанні майстрині. 
    Також були організовані майстер-класи з виготовлення м’якої іграшки для найменших відвідувачів – вихованців дитячих садочків «Колобок» та «Білочка», які з величезним захопленням і цікавістю створювали свій маленький шедевр. 
   На закритті виставки, 14 листопада, лунали щирі вітальні слова від голови районної літературної спілки «Огневежа» П.І.Старости, директора Будинку дитячої та юнацької творчості Л.А.Коваль та вихованців Віньковецького БДТЮТ. 
   Музичні дарунки для Н.А.Карасевич звучали у виконанні народного аматорського хору української пісні «Червона калина» та солістів хору (керівник – Заслужений працівник культури  України І.Ф.Гринькевич), В.Волковського та Н.Дудар. 
  Оцінивши майстерність Ніни Анатоліївни відвідувачі виставки мали змогу задати свої запитання у вигляді діалогу з майстринею. 
 
 Підсумовуючи результати виставки, у своїй промові, начальник відділу культури О.В.Слишинська нагородила майстрів району грамотами та подарунками за високу майстерність, яскраве творче самовираження, популяризацію національних культурних цінностей та активну участь у виставках ДПМ. Найактивнішими майстрами ДПМ в цьому році були: Н.Карасевич, Н.Лиса, О.Гуцал, Г.Бернацька, В.Барвінок, Л.Марисик, О.Стефанчук, Г.Чорноус, Г.Коржак, Л.Магаляс, О.Кулик, Б.Ситник, О.Горчинська, О.Бараболя, Л.Богачук, О.Смаровоз, Н.Самойлова, Н.Шуфляк, Л.Мацюк та Н.Буяновська. Хочеться їм подякувати за те, що вони приділяють увагу і всій вільний час мистецтву, яке залишить після себе вагомий слід. А районний будинок культури, в свою чергу, буде популяризувати та створювати умови для якнайкращої демонстрації витворів мистецтва. 


Методист по декоративно-
прикладному мистецтву 
Віньковецького РБК

Л.М.Вовк

Переглядів: 578 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar