MENU
Головна » 2017 » Січень » 26 » Літературно-історичний репортаж «Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди…»
16:39
Літературно-історичний репортаж «Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди…»

Хтось сказав: «Треба вчинити кілька шаленств, щоб надати людині новий сенс життя – ось це і є призначення кожної місії». Подвиг крутянців і був цією місією задля української нації. Тому забувати про них ми не просто не повинні – не маємо права.

    
 В рамках цьогорічного відзначення Дня пам’яті героїв Крут працівники Віньковецької ЦРБ та РДБ провели літературно-історичний репортаж «Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди…», основний зміст якого був спрямований на глибоке осмислення присутніми (організатори позашкільної роботи, лідери учнівського самоврядування шкіл району) значення Крутянської трагедії для буремного сьогодення України.


     
 Вірші українських поетів про юних героїв Крут у виконанні бібліотекаря І категорії Ш.Юськової, коротка історична довідка про бій під залізничною станцією Крути в січні 1918 року,проголошена бібліотекарем І категорії РДБ Н.Любовецькою, міні-доповідь заступника директора про роботі з дітьми М.Жук про сучасне бачення історичної ролі цієї події 99-річної давності насамперед у становленні та розвитку нас, українців, як народу, флеш-моб «Я – українець» справили враження на кожного, хто прийшов на цей захід.


     Але найщемкіші моменти літературно-історичного репортажу, звичайно ж, були пов’язані з піснями, які прозвучали на ньому у виконанні учнів Віньковецької ДШМ Іванки Січкар (викладач Богдана Корнацька) та Ані Пиптюк (викладач Валерія Белінська).

           

Переглядів: 459 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar