MENU
Головна » 2018 » Листопад » 30 » Неоніла Яніцька: «… Вишиваю промінчиком долю»
17:45
Неоніла Яніцька: «… Вишиваю промінчиком долю»

.30 листопада у читальній залі районної дитячої бібліотеки панувала привітна, лірична атмосфера. До книгозбірні на зустріч з земляками завітала поетеса, журналістка, художниця, Член Національної Спілки журналістів України та Спілки письменників України, творчої спілки «Конгрес літераторів України», переможець Всеукраїнського конкурсу поезій журналу «Дніпро», лауреат Всеукраїнської літературної премії ім.Михайла Чабанівського, яку присуджують на Харківщині, дипломант Хмельницького міського літературного фестивалю «Слово єднає» і просто чарівна жінка Неоніла Яніцька.
Працівники районної бібліотеки ознайомили присутніх із творчим шляхом пані Неоніли, а сама поетеса декламувала свої улюблені вірші, що увійшли до нової поетичної збірки "Автограф вічної ріки", яка щойно вийшла із друку ще із запахом друкарської фарби. Поезії бентежили душу слухачів, наповнювали серця добром, любов’ю до людей, батьків та навколишнього світу. 
В останній день осені  поезії саме про цю пору року, про природу, любов до рідного краю, кохання із доробку талановитої землячки читали Лариса Баранюк, бібліотекар ЦРБ, та Валерія Жук,
.учениця Віньковецько ліцею. На вірші Неоніли Олександрівни написано понад чотири десятка пісень композиторами з України і Канади. Вона не один рік працює з композитором Іваном Пустовим, іншими музикантами, і ці пісні мають успіх. вітром». Цього дня  коло композиторів, з якими співпрацює пані Неоніла, збільшилось. До них приєдналась викладач вокалу Віньковецької ДШМ Богдана Корнацька. Саме вона створила музику до двох поезій «Весняні чари» та «Сезон дощів», а пісні виконала учениця Віньковецької ДШМ, клас вокалу .Богдани Корнацької, Іванка Січкар. Особливої атмосфери святу додали музичні вітання від Валерії Белінської,викладача Віньковецької ДШМ, членів районної літературної спілки "Огневежа" Петра Старости, Генріха Тарнавського, Тетяни Кухарської. Звучали слова вітань від колег по перу Миколи Савчука, Артура Закордонця, Павла Войтовича, Наталії Кохан, Галини Пиріжок.
Зустріч була теплою, надзвичайно зворушливою та залишила багато приємних вражень. 

Переглядів: 485 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar