MENU
Головна » 2017 » Березень » 23 » Відбувся районний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач 2017 року»
15:42
Відбувся районний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач 2017 року»

     21 березня 2017 року  у районній дитячі бібліотеці відбувся районний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2017», в якому прийняли участь 26 кращих читачів-учнів 6–7 класів району.
     Всеукраїнський конкурс дитячого читання є відкритим і традиційно проводиться як творче змагання дітей в усіх областях України.
     Юних учасників районного етапу конкурсу привітала начальник відділу культури Віньковецької районної державної адміністрації О.В.Слишинська. Професійне журі очолив голова районної літературної спілки «Огневежа» П.І.Староста, також до складу журі увійшли Л.Л.Брошко, методист відділу освіти райдержадміністрації та Л.В.Бурковська, керівник гуртка будинку дитячої та юнацької творчості.
    Сам конкурс проходив у вигляді пізнавально-розважального заходу та супроводжувався творчими виступами юних читачів зі всього району. 
    Чи знають конкурсанти твори, написані для дітей, ми перевірили на своєрідних «випробуваннях». Це було перше письмове конкурсне завдання, в якому учасники продемонстрували свої знання української та зарубіжної літератури.
Усна презентація улюбленої книжки та читацького щоденника, що було другим завданням конкурсу, підкорила журі, бібліотекарів, присутніх батьків та дітей-уболівальників своєю відвертістю, емоційною подачею, різноманітністю обраних книжок за жанром та авторами, вмінням коротко та влучно розповісти про книгу.
     Конкурс став справжнім святом книги, на яке завітали і улюблені книжкові герої – Пеппі Довгапанчоха (Валерія Жук, учениця Віньковецького НВК) та Мері Поппінс (Шахноза Юськова, бібліотекар ЦРБ).
     Конкурсна програма завершилась експрес-вікториною «Асоціативний ряд», під час якої усі мали змогу заробити додатковий бал швидкістю та ерудованістю.
     Під час виступів діти проявляли фантазію, креативність, свої захоплення та артистичні здібності. Журі здійснило аналіз читацьких щоденників, враховуючи кількість прочитаних книжок, систематичність ведення щоденника, наявність творів сучасних українських письменників, оригінальність оформлення та висловлювання власних думок.  
    За результатами конкурсних змагань члени районного журі визначили переможців. Ними стали: Кохан Еліна – учениця 6 класу з с. Дашківці та Любовецька Ліана – учениця 7 класу з с. Мд.Віньковецький. Юнки отримали грамоти та подарунки від районної організації політичної партії «За конкретні справи». 
    До лідерів конкурсу увійшли представники: серед учнів 6-х класів – Колісник Ілля (Пил.-Олександрівська сільська бібліотека), Слишинський Богдан (Віньковецька РДБ), Бабурик Віолета (Великоолександрівська сільська бібліотека); серед учнів 7-х класів – Томак Тетяна (Віньковецька РДБ), Коваль Вікторія (Віньковецька РДБ), Шевчук Діана  (Осламівська сільська бібліотека), які також нагороджені подарунками від районної дитячої бібліотеки.
    А музичним подарунком для учасників і гостей свята стали пісні у виконанні ведучих Каті Білоус та Богдана Волковинського (учнів 11 та 10 класів Віньковецького НВК).
    Свято завершилось, а переможців конкурсу Еліну Кохан та Ліану Любовецьку  чекає поїздка до м.Хмельницький для участі у обласному конкурсі «Кращий читач Хмельниччини-2017». 

Переглядів: 421 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar