MENU
Головна » 2018 » Вересень » 16 » Віньківцям - 525 років!
17:03
Віньківцям - 525 років!

    .«Найкраще те місто, де живуть щасливі люди» — ці слова всесвітньовідомого письменника Еріха Марії Ремарка передають особливу атмосферу нашого невеликого містечка Віньківці. У такі свята, як день народження рідного селища, а особливо такої знаменної дати, як 525-річчя, кожен відчуває себе частиною великої дружньої родини.
   
Віньковечиина може пишатися тим, що у ньому народжуються і зростають покоління талановитих, мудрих, високопрофесійних і працелюбних людей, які примножують його славу далеко за межами області і України.
       І ось 16 вересня усі віньківчани та гості селища у великому дружньому колі відсвяткували славний ювілей.
        У святкуванні взяли участь почесні гості: народний депутат України В. Бондар, голова Хмельницької обласної державної адміністрації В. Лозовий, голова райдержадміністрації В. Лелюк, голова райради          А. Ходюк.
        Протягом усього дня на стадіоні "Юність", кінотеатрі "Заслав'я", центральній площі селища розміщувались різноманітні локації для цікавого та весело дозвілля краян. Проводились спортивні ігри та змагання, відзначення грамотами та цінними подарунками віньківчан, які зробили особливий внесок у розвиток селища, презентація автентичних українських страв у наметовому містечку, дбайливо створеному сільськими радами району. Відбувалися і показ подільських українських костюмів "Нація", парад двійнят, вшанування одного із найстарших жителів Віньковець Василя Івановича Ковби та найстаршої пари близнят Ганни Олександрівни Цибулько та Устинії Олександрівни Каськової, які, до речі, у 2016 році занесені до Книги рекордів України, як найстарша пара близнят. 
         В рамках відзначення Дня селища в кінотеатрі «Заслав’я» організовано виставку «Віньківці очима художників» - презентацію робіт художників Фліка Григорія, Садлій Вікторії та вихованців ДШМ класу образотворчого мистецтва.
.
         На центральній площі селища було оформлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку "Віньковеччина - життя мого перлина". Відвідувачі свята мали можливість ближче познайомитись з книгами  про наш край, виданнями літераторів Віньковеччини, які є в наявності у книгозбірні. 
          На гостей Дня народження Віньковець очікував святковий концерт художніх колективів  району та окремих виконавців. Завітали на свято відомі на Хмельниччині композитор та виконавець Іван  Пустовий, дід Василь (Олександр Царук). А справжнім подарунком для усіх від депутата Верховної Ради України Віктора Бондаря стали виступи Романа Рибіна та гурту "БангладешЪ-Оркестр", заслужених артистів України, актора і телеведучого Валерія Чигляєва, співачки та композитора Ірини Білик. Вони запалили всіх присутніх на святі своїми неймовірними мелодіями, драйвом та живим звуком.
  

Переглядів: 247 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar