MENU
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » Віньковеччина відзначила День захисника України
10:40
Віньковеччина відзначила День захисника України

13 жовтня 2016 року в смт Віньківці відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України, участь в яких взяли ветерани Другої Світової війни, воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів, організацій та установ, учнівська та студентська молодь, громадськість району.

У своєму виступі голова райдержадміністрації В.Лелюк зазначив: «14 жовтня завжди було особливим днем для українських воїнів - від козаччини і до нашого сучасного війська. Це - наше історичне національне свято. День захисника України - це свято всіх, хто обороняє і зберігає нашу державу, хто зупинив російського агресора. Це день пам'яті про кожного, хто віддав своє життя за Україну». Військовослужбовці отримали нагороди, грамоти та подарунки від райдержадміністрації, районної ради.

  Присутні на урочистостях хвилиною мовчання вшанували загиблих у Другій Світовій війні, героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, волонтерів, мирних жителів, які душу і тіло положили за нашу свободу. До пам’ятних знаків було покладено квіти.

По закінченню мітингу-реквієму "Наша пам'ять загиблим, наша шана живим" у кінотеатрі "Заслав'я" відбулась виставка  атрибутів українських козаків, працівниками центральної районної бібліотеки презентовано книжково-ілюстративну виставку "Козацтво - слава України" та концерт козацької пісні "Все пам'ятає батьківська земля".

 

Переглядів: 345 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar