MENU
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС
16:49
Вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС

     26 квітня 2017 року відбувся мітинг-реквієм, приурочений 31-й річниці Чорнобильської трагедії «Мужність і біль Чорнобиль». Від центральної площі смт Віньківці до пам’ятної стели «Пам’яті учасників чорнобильської трагедії» пройшли скорботною ходою представники районної влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники громадських організацій, трудові колективи та молодь району.
   Мітинг-реквієм розпочався Гімном України. До присутніх звернувся перший заступник голови райдержадміністрації В. Лужняк: «Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих героїв та віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які рятували світ від ядерної небезпеки. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А ми будемо працювати над тим, аби посприяти та допомогти у вирішенні питань ліквідаторів аварії на ЧАЕС - людей, які віддали своє здоров’я заради мирного спокійного майбутнього не лише України, а й Європи та світу»
   До присутніх звернувся голова районної організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» М. Цибулько, який зазначив, що ліквідатори та їх сім’ї потребують більшої уваги, особливо у визначну річницю.
«Необхідно додатково вивчити соціальні потреби даної категорії осіб, аби вжити усіх необхідних заходів для їх вирішення та поліпшення життя як ліквідаторів так і членів їх сім’ї», – додав голова районного осередку.
    Разом із ліквідаторами керівники району та громадськість хвилиною мовчання вшанували жертв Чорнобильської катастрофи та поклали лампадки і квіти до підніжжя пам’ятної стели «Пам’яті учасників чорнобильської трагедії».

 

Переглядів: 410 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar