MENU
Головна » 2017 » Червень » 27 » День Конституції України
15:42
День Конституції України

Україна 28 червня відзначає державне свято — День Конституції України. Важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства стала Конституція 1996 року. Саме вона проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
     Напередодні державного свята в актовій залі Віньковецької районної державної адміністрації за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Володимира Лужняка та заступника голови районної ради Віктора Ящука пройшли урочистості до Дня Конституції України. 
   Звертаючись до присутніх в залі з вітальним словом перший заступник  голови районної державної адміністрації Володимир Лужняк зазначив: «Конституція – це головний установчий документ держави, фундамент її правової системи. Вона забезпечує законність та правопорядок, стабільність інститутів влади. Вона забезпечує розвиток культури, освіти, правову і соціальну захищеність, гарантує політичну та релігійну свободу кожному громадянину. Потрібні час, віра і напружена праця, щоб конституційні засади увійшли в наше життя конкретними і зримими змінами. Давайте будемо виходити з того, що Україна починається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини».  
    Ведучі урочистостей Марина Жук та Богдан Волковинський розповіли про історію української Конституції, конституційні основи розвитку законодавства України.
       Перший заступник голови районної державної адміністрації та заступника голови районної ради вручили Грамоти районної ради та районної державної працівникам установ та організацій району. Побажали усім здоров’я, духовної міцності, мирного неба, нових вагомих здобутків та незламної віри у майбутнє України і нашого степового краю!
     Музичні вітання для учасників урочистостей прозвучали від Ірини Рейтаровської та Христини Товкало. 
  
      В рамках святкування Дня Конституції України працівниками Віньковецької ЦРБ презентовано книжкову виставку «Конституція України в часі, джерелах і постатях», яка ознайомила користувачів з книгами фонду бібліотеки по даній темі, розповіла про найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

 
 

Переглядів: 329 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar