MENU
Головна » 2017 » Вересень » 9 » Кінозал запрошує усі
16:37
Кінозал запрошує усі

Другої вересневої суботи традиційно відзначають День українського кіно – свято всіх причетних до створення вітчизняного кінематографа, а також його відданих поціновувачів. Цьогорічне свято припадає на 9 вересня.

Тому для найменших віньківчан напередодні свята, 8 вересня, у кінотеатрі «Заслав’я» працівники   районної дитячої бібліотеки та районного будинку культури провели справжнє свято  мультфільмів та кіно  «Кінозал запрошує усі».

Справжній феєрверк емоцій та захвату викликали ведучі свята Пеппі Довга Панчоха (Валерія Жук, учениця 4-го класу гімназії) та клоуни Чупік і Тюбік  (Олександр Павлюк, Богдан Волковинський, учні 7-го класу гімназії). На початку усіх присутніх коротко ознайомили із історією свята. Адже мало хто знає, що український кінематограф бере початок ще з кінця ХІХ століття, коли в 1893 році механік Одеського університету Йосип Тимченко на три місяці раніше за Едісона й більше ніж за рік раніше братів Люм’єрів сконструював кінознімальний та кінопроекційний апарати. Кілька років по тому, в Харкові Альфред Федецький зняв кілька короткометражних картин і 2 грудня 1896 у приміщенні Харківського оперного театру (тепер обласна філармонія) провів перший в Україні публічний кіносеанс. На час винайдення кіно вважалося атракціоном, «рухомою фотографією»; воно багато запозичувало з літератури і театру.

Веселі ведучі свята проводили для дітей різноманітні конкурси (на уважність, на краще дублювання мультфільму),  мульт – і кіно-вікторини, роздавали солодкі подарунки та на завершення показали  цікаві мультиплікаційні фільми.

У святі взяли участь вихованці дитячих садочків «Білочка» і «Колобок», учні 1-4 та 5-8 класів Віньковецького НВК, яких і розсмішили, і розважили, і додали веселого настрою на теплі вересневі дні.

Фотоальбом. Запрошуємо до перегляду!

 

Переглядів: 403 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar