MENU
Головна » 2017 » Вересень » 19 » Квест «Відома і невідома Хмельниччина» відбувся!
11:21
Квест «Відома і невідома Хмельниччина» відбувся!

    Краєзнавчий квест-подорож «Відома і невідома Хмельниччина», що проводився в рамках другого  етапу обласного заходу, відбувся 15 вересня у районній дитячій бібліотеці. За перемогу змагалися дві команди – «Тинейджери» та «Блискавка». До першої увійшли учні 8-А класу Віньковецького НВК Вероніка Швець (капітан), Катерина Козуля, Ірина Цивуніна, Дмитро Пустовий, Павло Буляк, Тетяна Волошина, Роман Мартиненко. Їхніми суперниками стали гімназисти 4-го класу цього ж закладу Богдан Ковальський (капітан), Єва колісник, Василь Андрухов, Ліза Дупак, Валерія Жук, Тетяна Томак, Дарія Залуцька.
     Аби здобути перемогу, учасникам довелося пройти 4 етапи, відповівши на непрості питання з історії, географії, літератури, архітектури рідного краю. Думаю і вам, шановні читачі, буде цікаво дізнатись, що, приміром, одним із древніх поселень на теренах області було Полонне (рік заснування якого 966), до пари йому Бакота, Ізяслав; через нашу територію проходив знаменитий Чорний шлях, а Магдебурзьким правом користувався і Зіньків; що Подільська губернія була створена у 1795 році, а свою сьогоднішню назву область отримала у 1954-му.
Знали юні краєзнавці і площу, що займає область (понад 20 тис. км2), і що маємо найбільший Національний парк в Україні («Подільські Товтри»), і що в селі Завалля знаходиться одна із трьох найкрасивіших печер Європи («Атлантида»), а найбільше озеро – Святе – розташоване в Ізяславському районі.

        Не забули ерудити і видатних письменників, поетів, які народились чи побували на Поділлі. Серед найвідоміших згадали Т.Шевченка, Л.Українку, І.Купріна, В.Зарембу (композитора), Л.Глібова, О.Довженка, А.Ахматову.
    Впевнено відповідали учасники змагань й на інші запитання. Зокрема, згадали, що Кам’янець-Подільський посідає третє місце в Україні за кількістю пам’яток історії, а в області збереглося аж 34 старовинних замки.

     Всі заслуговували на перемогу, але з відривом у 7 балів перемогла команда «Блискавка». Зате учасник команди «Тинейджери» Дмитро Пустовий виявився найбільш ерудованим гравцем і буде представляти Віньковецьку районну дитячу бібліотеку на обласному етапі змагань. Сподіваємось – він і там покаже гарні результати. Щиро бажаємо йому перемоги!

Віньковецька районна дитяча бібліотека
 

 

    

Переглядів: 415 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar