MENU
Головна » 2017 » Січень » 20 » «Одна соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»
15:58
«Одна соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

   День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років.
   
 Це свято нагадує нам, що Український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.
    20 січня 2017 року у актовій залі Віньковецької РДА відбулись урочисті заходи «Одна соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», присвячені Дню Соборності України. У заході взяли участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, трудових колективів.
    
 Присутніх привітали голова районної державної адміністрації В.Б.Лелюк та голова районної ради А.П.Ходюк, які повідомили присутнім про велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.
   
   Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації. Демонструвалась тематична книжкова виставка «З Україною в серці», яку підготували працівники центральної районної бібліотеки.
    Також для присутніх пролунала пісня у виконанні І.Рейтаровської, учениці Віньковецького НВК.
    Від учасників урочистих зборів було покладено корзини квітів до підніжжя великого українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка та пам’ятного знаку на Алеї українських патріотів .

           
    Любімо Україну, шануймо, бережімо її єдність і цілісність, її нев’янучу красу. Нехай світлим буде її майбуття під мирним небом щасливого життя… 

Переглядів: 358 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar