MENU
Головна » 2017 » Лютий » 17 » Пам’ятати, наслідувати
17:44
Пам’ятати, наслідувати

У рамках Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав користувачі Майдано-Віньковецької бібліотеки та сільського будинку культури 16 лютого запросили до себе у гості колишніх «афганців»: голову районної спілки воїнів Афганістану А.М.Зайця, А.Ф.Коваля, П.В.Процюка, які охоче відгукнулись на пропозицію.

Біля двох десятків хлопчиків і дівчат із цікавістю слухали ветеранів тієї, нікому з них непотрібної, війни. Виконуючи волю комуністичної верхівки Радянського Союзу, вчорашні школярі потрапили в горнило жорстоких боїв, на власні очі побачили смерть товаришів, зазнали поранень.

Показ відеороликів нагадав усім присутнім про страшні події неоголошеної війни в Афганістані, в якій загинуло 15000 воїнів, 3280 – українців. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в Афганістані воїнів та воїнів-інтернаціоналістів, які передчасно пішли з життя. Ведучі зустрічі Даринка Залуцька, Ліана Любовецька, Валерія Жук прочитали поетичні твори, присвячені афганській війні.

Зараз можна по-різному трактувати ті події, але хлопці виконували свій обов’язок насамперед, один перед одним. Вони не кидали своїх товаришів, часто ціною власного життя рятували інших, залишались до кінця вірні присязі. І як сказали, це треба пам’ятати всім, наслідувати та продовжувати кращі традиції нашого воїнства.

Сьогодні, коли українці відстоюють уже свою свободу, незалежність, їхній досвід потрібен, як ніколи, а такі зустрічі є невід’ємною складовою патріотичного виховання наступних захисників Батьківщини.

Гості щедро ділились спогадами, проводили анології з подіями на сході, закликали рости здоровими, сильними, цінувати мир, але й бути готовими його боронити.

А молодь цікавило буквально все: від епізодів боїв, до чисто побутових умов, особливості національного характеру афганців, переживання наших солдат. Тож діалог вдався на славу, всі його учасники залишились задоволені і отримали масу позитивних емоцій.

Зав. бібліотекою О.Т.Садловська,
зав. будинку культури П.А.Войцехівський,
с. Мд.-Віньковецький

Переглядів: 348 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar