MENU
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Слово наше рідне - слово українське
12:35
Слово наше рідне - слово українське

Хто не любить своєї рідної мови, 
солодких святих звуків свого дитинства, 
 не заслуговує на ім’я людини.
Й. Г. Гердер

«Мова – духовний скарб нації» - цей вислів знайомий нам з дитинства. Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовленнєвої культури. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. І кожен із нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині.  .Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими? Саме тому, коли святкується Міжнародний день рідної мови, представники різних народів називають свою рідну мову материнською мовою, мовою СВОГО НАРОДУ.

Не залишились осторонь цього великого свята й працівники Віньковецької ЦРБ та вихованці Віньковецького будинку дитячої та юнацької творчості. У читальній залі Віньковецької РДБ був проведений День інформації «Слово наше рідне – слово українське».


.Свято пройшло в теплій, святковій атмосфері. Захід прикрасили різноманітні конкурси на знання рідної мови, під час яких вихованці Віньковецького БДЮТ виявили кмітливість та гарні знання. У цьому інтелектуальному змаганні перемогла дружба.

Поезію про мову декламували учасники патріотичного гуртка «Ми –  українці» А. Пруська, Т. Піменова, О. Желіховський, А. Супруненко (керівник І.Люба), щирими оплесками присутні вітали виконавицю гуморески  П. Глазового «У  трамваї» К. Нікітенко.

Працівниками Віньковецької РДБ оформлена книжкова виставка «Рідна мова моя, поетична й пісенна», на якій представлена література з історії української мови, історії культури спілкування, походження назв міст і сіл України, крилаті вислови про рідну мову.

Пишаймося нашою українською мовою, вивчаймо її, утверджуймо на особистісному, загальнодержавному та світовому рівні.

Переглядів: 199 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar