MENU
Головна » 2020 » Січень » 16 » Україна вшановує пам’ять «кіборгів»...
16:53
Україна вшановує пам’ять «кіборгів»...

     16 січня Україна вшановує пам’ять «кіборгів», які загинули внаслідок підриву терміналу Донецького аеропорту 19 та 20 січня 2015 року. З нагоди відзначення Дня пам`яті Кіборгів у центральній районній бібліотеці діє книжково-ілюстративна виставка-вшанування «Аеропорт… Пекельна смуга».
 Героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року.
    
.242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.
   За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу. 
   18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-«кіборгів», які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу – цей об'єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.
   Саме про легендарну оборону Донецького аеропорту українськими військовослужбовцями, що тривала 242 дні і, безперечно, стала славетною сторінкою української військової історії розповідають книжкові видання, які представлені на книжково-ілюстративній виставці-вшануванні «Аеропорт… Пекельна смуга». Подвиг українських героїв-«кіборгів»  вічно житиме в серцях українців і на ньому виховуватимуться покоління захисників України.
   Запрошуємо переглянути виставку-вшанування у нашій бібліотеці!

Переглядів: 229 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar