MENU
Головна » 2017 » Травень » 10 » День пам'яті та примирення у смт Віньківці
15:41
День пам'яті та примирення у смт Віньківці

Біля братських могил не рідшає стрій,
Кличе вічний вогонь, плин років не порушить.
Хоча знову побільшало срібних сивин,
В серці пам'ять живе, зігріваючи душі.

    9 травня 2017 року у смт Віньківці на центральній площі селища зібралась громада людей, які об’єднавшись у колону, урочистою ходою, з живими квітами та вінками пройшли до площі Саме тут відбулися урочистості, покладання квітів до пам’ятника Загиблим воїнам та мітинг – реквієм «Я пам'ять криком журавлиним розбуджу», присвячений Дню пам'яті та примирення і 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   Учасники заходу схилили голови, вшановуючи пам'ять воїнів – визволителів хвилиною мовчання. В молитві пом’янули всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни разом з настоятелем Української православної церкви Київського патріархату отцем Ярославом та настоятелем греко-католицької церкви отцем Ігорем, поклали квіти до могил.

   Відкрив мітинг-реквієм заступник селищного голови В. Карпов. Перед ветеранами війни та громадськістю району виступили голова райдержадміністрації В.Лелюк, голова районної ради А.Ходюк, ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій В. Ковба.

   Також, працівниками відділу культури підготовлено концертну програму, запропоновано перегляд пересувної виставки «Люди Свободи», яку провели працівники центральної районної бібліотеки та всіх учасників зібрання було запрошено на перегляд кінофільму «В бій ідуть одні «старики».

 

Переглядів: 515 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar