MENU
Головна » 2017 » Листопад » 25 » Мітинг-реквієм «Чорні жнива  скорботи»
11:55
Мітинг-реквієм «Чорні жнива  скорботи»

     24 листопада 2017 року відбувся мітинг-реквієм «Чорні жнива  скорботи», приурочений  пам’яті  безневинно померлих  від голодної смерті українців 85 років тому, організований районним будинком культури разом з вихованцями Віньковецького НВК.   Гіркими символами цієї дати стали 32  житніх колосочки, хлібина та  запалена свічка.
   До Стели пам’яті керівники району та представники організацій та установ поклали житні колосочки та запалені лампадки під мелодію пісня Скорика «Свіча», яку виконала солістка РБК Н.В.Косарєва. Мітинг відкрив заступник селищного голови Карпов В.В.
    До присутніх звернувся з щирими словами  голова РДА В.Б.Лелюк, в яких наголосив, що 85 років тому  хотіли стерти з лиця землі український народ штучно спланованим голодомором.  Він наголосив на тому, що ми ніколи не повинні забувати тих, хто поліг мученицькою смертю і повинні бути єдині у своїй боротьбі за мир та спокій.
    Священник Ярослав, настоятель української православної церкви, відслужив панахиду по душах невинно загублених.. 
  Щиро лилася молитва «Отче наш» з вуст вихованки НВК Олександри Дзюби, яку підхопили всі присутні. В знак пам’яті замордованих голодом організатори заходу роздали всім присутнім малесенькі шматочки хліба -  символи   життя.
   Після закриття мітингу-реквієм заступник селищного голови В.В.Карпов звернувся до присутніх з проханням не забути запалити свічку пам’яті в своїй оселі.


 

Переглядів: 305 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar