MENU
Головна » 2018 » Лютий » 22 » Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову!
18:32
Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову!

Щороку 21 лютого Україна, разом зі світовою спільнотою, відзначає Міжнародний день рідної мови.
    
У Віньковецькій районній дитячій бібліотеці цей день щороку відзначають різними заходами. Цього року працівники РДБ провели веб-карусель "Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову",  в якій взяли участь вчителі та учні 3-4 х класів гімназії та 9 А класу Віньковецького НВК.

Рідне слово… Скільки в ньому чарівних звуків, животворного трепету і вогню, лагідності, мудрості земної, закладеної ще славними вільнолюбними предками.  Про мову – духовний скарб нації, про те, що це - не просто засіб людського спілкування, про те, що вона живе в наших серцях - йшла мова під час проведення заходу. У виконанні Є.Колісник, Т.Томак та Д.Фурмана прозвучала поезія про мову та "Молитва до мови" К.Мотрич.

Крім того, ведучі веб-каруселі М.Жук та Н.Любовецька запропонували присутнім інтелектуальну вікторину, що складалася з кількох турів. Діти показали свої знання та ерудицію, відгадуючи загадки, прислів'я, фразеологічні звороти, значення імен тощо.

На один із турів завітали дві чарівні кумасі Мотря та Параска (С.Кушнір та Г.Слишинська, провідні бібліотекарі ЦРБ).  Вони так люблять плескати своїми гострими язичками, що не уявляють свого життя без пліток та пересудів. Учасники мали дуже уважно послухати їх розмову та запам’ятати з неї якомога більше народних прислів’їв та приказок. 

Свято рідної мови було весели та пізнавальні,  а 3 найерудованіших та найкмітливіших учасника на згадку отримали по патріотичному подарунку.  

Віньковецька РДБ

Переглядів: 272 | Додав: RitaH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar